Gemeente neemt bezit van Febolab

on
Stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Noord bezoekt Febolab
De vroege ochtend van vrijdag 5 maart 2009 begon kalm en vredig in Amsterdam-Noord. De Slijperweg wreef voorzichtig stukjes slaap uit de ogen, schoonmakers deden hun werk in de Febo en een steil trappetje hoger in het maakbaarheidslab was nog geen student te bekennen. Te vroeg.
Rond 9.00 uur werd de stilte ruw verstoord. Dertien studenten, maar liefst zeven AGA-adviseurs, drie projectleiders Noord en een aantal belangstellenden verzamelden zich voor de wekelijkse Project Management Cursus. De cursus, waarbij professionals de studenten trainen in effectief projectmanagement, werd deze vrijdag verzorgd door de Adviesgroep Amsterdam (AGA). Een volle dag van coaching en inkijkjes in de wereld van ambtelijk projectmanagement. 
Tot verrassing van de studenten werden ze onthaald met een persoonlijke inleiding door stadsdeelvoorzitter Rob Post:

‘Voor durf en daadkracht moet je op dit moment in Noord zijn’, aldus Post. ‘Amsterdam-Noord is volop in ontwikkeling, kijk naar het nieuwe Stadsdeelkantoor, de NDSM-werf met z’n creative industry, het Noorderpark en Overhoeks. Maar Noord blijft Noord. Een PC Pekstraat zal er niet komen. Werk, daar gaat het om!’ Post spreekt bevlogen met een herkenbare tongval, een erfenis van zijn jeugd in Oud-West. ‘Het echte Amsterdams hoor je tegenwoordig alleen nog in Noord.’ 
Gedurende de rest van de dag werden de studenten onthaald op projectpresentaties, interactieve workshops en simulaties. Tijdens het simulatiespel, waarbij de professionals op de stoel van het college van B&W gingen zitten om zich te laten overtuigen door de prachtige beleidsplannen van assertieve studenten in de rol van beleidsadviseurs. 
Een van de dialogen uit het simulatiespel:
‘U ondersteunt de autoluwe binnenstad, mevrouw de burgemeester, en dus ook ons plan om 130 miljoen in een lightrail en het door u gewenste tandem-plan te steken’, aldus senior-ambtenaar Joachim Sullivan, die kort daarvoor zijn positie ter beschikking wou stellen als hij echt honderden tandems over de Amsterdamse grachten zou moeten laten voortbewegen
De burgemeester verontwaardigd:
‘Hoezo denkt u dat ik voor autoluwte ben, ik wil juist bereikbaarheid!’ 

‘Nou, mevrouw de burgemeester, mag ik u er aan herinneren dat u autoluwte als een van uw speerpunten omschreef in uw boek in 2006. De kiezers rekenen op u, mevrouw de burgemeester’.
Wij danken AGA voor een boeiende bijeenkomst vol do’s en don’ts. En af en toe een beetje ‘Yes Minister’!   
  
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s