Undercover in Noord: het Febolab

Vanaf woensdag 18 februari gaan de studenten van de minor Maakbaarheid in de Grote Stad undercover in Noord. Alle groepen hebben een permanente werkplek gekregen in de boezem van Amsterdam-Noord. Ook het onderwijs zal op deze locatie worden gegeven.

Een symbolische plek met een toepasselijke naam: het Febolab!
FEBO werd ooit afgeleid van de Ferdinand Bolstraat, maar eigenlijk had dit geesteskindje van de familie De Borst zijn oorsprong aan de Vuurwerkerweg in Amsterdam-Noord. Op deze plek werd in 1969 de automatiek met z’n kroketten, broodjes hamburger en kippenvleugeltjes voor het eerst ingericht volgens de Febo-formule met de modernste snufjes in frituurtechnologie. Een laboratorium van industriele voedingsmaakbaarheid en het icoon van de toekomstige patatgeneratie. 
Zelf ging de familie De Borst boven de automatieken wonen. Dit oude woonhuis van de familie De Borst wordt de komende 16 weken de permanente werkplek van de minor Maakbaarheid in de Grote Stad. Veertig jaar na dato, een terugkeer naar het oorspronkelijke doel: een lab voor innovatie, ambitie en dadendrift!
Adres:
Slijperweg 2
1032 KV
Amsterdam-Noord
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s